Hotel Noma Residence

Rezerwuj

Rezerwuj

Menu

Menu

 

Przystawki

 

Wiosenna sałatka podana z francuskimi pierożkami z bryndzą,

szpinakiem i suszonymi pomidorami                

35 zł

 

Plastry wędzonego na zimno łososia z domowym pesto z karczochów i kaparami        

45 zł

 

Delikatny mus z królika na pieczonym buraku

podany z pastą chrzanowo – musztardową       

38 zł

 

Carpaccio z jelenia z marynowanymi podgrzybkami,

parmezanem i roszponką w oliwie balsamicznej

47 zł

 

Pierogi domowe z mięsem królika podane z białym sosem szalotkowym (4 szt.)

28 zł

 

 

Zupy

 

Zupa szczawiowa z przepiórczym jajkiem

15 zł

 

Krem porowo – ziemniaczany z koperkiem 

15 zł

 

Klarowne consomme z delikatnymi pulpecikami z królika i wiosennym szczypiorkiem 

17 zł

 

Żurek na maślance w chlebie    

25 zł

 

 

 

Dania główne

 

Kruche tartaletki z duszonym w śmietanie jarmużem,

koktajlowymi pomidorkami i parmezanem

45 zł

 

Filet z okonia morskiego z maślanym risotto, grillowanym porem i pietruszkowym puree

69 zł

Nasz sommelier rekomenduje połączenie z winem białym:

             Weissburgunder,Thörle Niemcy  

             kieliszek 100 ml – 18 zł

 

Filet z kaczki na sosie wiśniowym z polskim Krupnikiem, maślanymi kluseczkami

i czerwoną kapustą z truskawkami

59 zł

 

Pierogi domowe z mięsem królika podane z białym sosem szalotkowym (7 szt.)

46 zł

 

Udko z królika sous vide w sosie truflowo – śmietanowym ze śląskimi kluskami

i młodą marchewką z miętą

59 zł

 

Wolno duszona jagnięcina ze smażonymi pomidorkami, prażonymi migdałami

i ziemniakami w czosnku i rozmarynie

72 zł

 

Polędwiczka z dzika marynowana w trawie żubrowej na sosie myśliwskim,

podana z botwinowym kaszotto i grillowaną pietruszką

78 zł

             Nasz sommelier rekomenduje połączenie z winem czerwonym:

Cabernet Sauvignon Reserva, Carmen, Chile
kieliszek 100 ml – 25 zł

 

 

Desery

 

Suflet czekoladowy z wiśniami na gorąco

24 zł                        

 

Zapiekany rabarbar z migdałową kruszonką, konfiturą różaną i lodami waniliowymi  

24 zł

 

Parfait z chałwy na sosie z leśnych owoców

24 zł

 

Delikatny krem z mascarpone z orzeźwiającym musem z mango

24 zł

 

Lody bakaliowe z ciepłym musem malinowym

24 zł

 

Sernik wiedeński z sosem owocowym 

17 zł

 

Szarlotka z gałką waniliowych lodów  

17 zł

                       

 

W wybrane dni dostępność niektórych dań może być ograniczona

Wydarzenia

Newsletter

Poinformujemy Cię o nowościach i aktualnych promocjach

Facebook
Wykonanie: PROFITROOM

NOMA RESIDENCE Sp. z o .o.  43-210 KOBIÓR
tel. 32 219 46 78, fax: 32 219 54 75

NIP   638-16-10-565
Nr konta    52 84350004 0000 0002 6185 0001

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności

OK, zamknij