Hotel Noma Residence

Rezerwuj

Rezerwuj

Menu

Szef Kuchni poleca

Przystawka zimna

  • Sałatka z podhalańskim bundzem, jesienną gruszką, orzechami włoskimi, rumianą kaczką z malinowym vinaigrette i maślaną grzanką

         37 zł

Danie główne

  • Comber z sarny na musie z szalotek i białego wina
    podany z borowikowym pęczakiem i fasolką szparagową

         95 zł

Deser

  • Zapiekane polskie śliwki  z migdałową kruszonką i lodami cynamonowymi

         19 zł

Menu

Przystawki zimne

Wegetariańska sałatka z podhalańskim bundzem, jesienną gruszką, orzechami włoskimi,  malinowym vinaigrette  i maślaną grzanką

29 zł

Wędzona polędwica z suma na chrupiącej sałatce z ogórka i białej rzodkwi
podana z sosem jogurtowym i kawiorem z łososia

35 zł

Sałatka z podhalańskim bundzem, jesienną gruszką, orzechami włoskimi, rumianą kaczką z malinowym vinaigrette i maślaną grzanką

37 zł

Carpaccio z jelenia z marynowanymi podgrzybkami,
parmezanem i roszponką w oliwie balsamicznej

44 zł                 

Pasztet z dziczyzny pieczony z orzechami
podany z wiśniami macerowanymi w czerwonym winie i owocach jałowca

29 zł

Przystawki gorące

Pierogi z polską gęsiną podane z leśnymi grzybami w śmietanie  (4 szt.)

21 zł

Kremowe risotto ze szparagami, szpinakiem i truflowym serem pecorino.

27 zł

Wątróbka z królika duszona w sosie agrestowym z tymiankiem
i białym winem podana na chrupiącej chałce

29 zł

 

 

Zupy

Krem z maślaków z groszkiem ptysiowym

15 zł

Domowy rosół z makaronem

15 zł

Toskańska zupa z pomidorów

15 zł

Żurek na maślance w chlebie   

23 zł

 

Dania główne

Kremowe risotto ze szparagami podane z jajkiem w koszulce,
szpinakiem i truflowym serem pecorino

51 zł

Łosoś z pieca na cytrynowym risotto podany z kalafiorem romanesco i szafranowym sosem

56 zł

Nasz sommelier rekomenduje połączenie z winem różowym:
Pigmentum Malbec, Francja
kieliszek 10cl – 14zł

Filet z halibuta zapieczony ze szpinakowym chrustem
podany z zielonym pappardelle i plasterkami grillowanej cukinii

65 zł

Pierogi z polską gęsiną podane z leśnymi grzybami w śmietanie (7 szt.)

36 zł

Filet z kaczki z sosem pomarańczowym, maślanymi kluseczkami i czerwoną kapustą z truskawkami

57 zł

Borowiki w śmietanie z polędwiczką wieprzową,
kluski śląskie i brokuły  z prażonymi  płatkami migdałów

67 zł

Comber z sarny na musie z szalotek i białego wina
podany z borowikowym pęczakiem i fasolką szparagową

95 zł

Polędwiczka z dzika marynowana w trawie żubrowej podana z sosem z zielonego pieprzu, ziemniakami pieczonymi z bryndzą i buraczkami w glazurze

73 zł

 

Desery

Parfait z chałwy, czyli mrożony deser chałwowy
podany na sosie z leśnych owoców     

19 zł                

Zapiekane polskie śliwki  z migdałową kruszonką i lodami cynamonowymi

19 zł      

Suflet czekoladowy z wiśniami na gorąco 

22 zł                                  

Lody bakaliowe z ciepłym musem malinowym 

17 zł

Lody czekoladowe z adwokatem i bitą śmietaną

17 zł

Sernik wiedeński z sosem owocowym 

15 zł                                                    

Szarlotka z gałką lodów waniliowych 

15 zł

 

ZESTAWY DLA NAJMŁODSZYCH GOŚCI

 

Obiad Kubusia Puchatka

  • Rosół z makaronem
  • Panierowana pierś z kurczaka z frytkami oraz surówką z marchwi i pomarańczy
  • Lody waniliowe z sosem owocowym i bitą śmietaną
    49 zł

Hefalumpy zajadają

  • Pomidorowa z ryżem
  • Fileciki z soli w złotej panierce z frytkami oraz surówką z marchwi i pomarańczy
  • Lody waniliowe z sosem owocowym i bitą śmietaną          
    49 zł

 

Wydarzenia

Newsletter

Poinformujemy Cię o nowościach i aktualnych promocjach

Facebook

NOMA RESIDENCE Sp. z o .o.
Zameczek Myśliwski Promnice 43-210 KOBIÓR
tel.32 219 46 78,  fax:32 219 54 75

NIP   638-16-10-565
Nr konta    52 84350004 0000 0002 6185 0001

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij