Hotel Noma Residence

Rezerwuj

Rezerwuj

Menu

 Szef Kuchni poleca

  • Filet z kaczki wędzony w promnickiej wędzarni, podany z musem kasztanowym i gruszką gotowaną w czerwonym winie
    29 zł
  • Pieczona mozzarella w szynce parmeńskiej na bukiecie sałat
    33
  • Chłodnik z botwinki na jogurcie z przepiórczym jajkiem
    15
  • Filet z sandacza podany na zielonych szparagach, duszonymi w śmietanie smardzami i ziemniaczanym puree z suszonymi pomidorami
    69
  • Crumble z rabarbarem, czyli zapiekany rabarbar z migdałową kruszonką, konfiturą różaną i lodami waniliowymi
    19

Menu Restauracji Promnice

  Przystawki zimne:

  • Wędzony łosoś w plastrach mozzarelli i malinowego pomidora z chrupiącą bagietką
    31   
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, grzankami i tartym parmezanem
    33
  • Filet z kaczki wędzonej w promnickiej wędzarni, podany z musem kasztanowym i gruszką gotowaną w czerwonym winie
    29
  • Carpaccio z wołowiny z parmezanem i oliwą truflową       
    36
  • Carpaccio z jelenia z marynowanymi podgrzybkami, parmezanem i roszponką w oliwie balsamicznej      
    44
  • Pasztet z dziczyzny pieczony w plastrach boczku z aromatem czarnej trufli podany z rucolą i leśnymi grzybkami      
    25

 Przystawki gorące:

  • Zielony naleśnik z kozim twarożkiem i suszonymi pomidorami
    22 
  • Pieczona mozzarella w szynce parmeńskiej na bukiecie sałat z malinowym dressingiem  
    33
  • Krewetki Tygrysie smażone na czosnkowej oliwie z suszonymi pomidorami, papryką, czerwoną cebulą i oliwkami smażonymi na czosnkowej oliwie
    37                                                                                     

Zupy:

  • Krem ze świeżych pomidorów  z łezką oliwy extra vergine
    i czosnkową grzanką
    15
  • Chłodnik z botwinki na jogurcie z przepiórczym jajkiemm
    15
  • Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym
    15
  • Domowy rosół z makaronem           
    15
  • Żurek na maślance w chlebie   
    20
  • Krem z maślaków z groszkiem ptysiowym   
    15

Dania główne:

  • Zielone naleśniki z kozim twarożkiem i suszonymi pomidorami
    39     
  • Łosoś z pieca na gorącej sałatce nicejskiej z młodymi ziemniakami   
    55
  • Filet z sandacza podany na zielonych szparagach z duszonymi w śmietanie smardzami i ziemniaczanym puree z suszonymi pomidorami         
    69
  • Filet z kurczaka w plastrach szynki parmeńskiej na potrawce z kurek, z maślanymi kluseczkami i  kalafiorem Romanesco   
    51
  • Pierś z kaczki w sosie figowym z kopytkami i młodą marchewką   
    57
  • Grillowany stek z rostbefu z pieczonym pomidorem, pieczarkami, domowymi frytkami i masłem czosnkowym
    67
  • Borowiki w śmietanie z polędwiczką wieprzową, kluskami śląskimi i brokułami 
    67
  • Grillowane kotleciki jagnięce z oscypkiem, plastrami bakłażana, tzatzykami i smażonymi ziemniakami ze skórką
    69
  • Polędwiczka z dzika z rydzami duszonymi w czerwonym winie, grillowaną cukinią i ziemniakami gratin 
    73
  • Stek z combra daniela na demi glace z czerwonego wina, puree z topinambura i warzywne julienne
    83 zł

Desery:

  • Crumble z rabarbarem , czyli zapiekany rabarbar z migdałową kruszonką ,
    konfiturą różaną i lodami waniliowymi
    19
  • Suflet czekoladowy z wiśniami na gorąco  
    22                                                                                                    
  • Fantazja jogurtowa z musem truskawkowym i domową granolą 
    13
  • Słodkie trio-czekoladowe lody z miętową granitą , mus malinowy z chrupiąca bezą i ptyś z bitą śmietaną i truskawkami      
    23
  • Lody "After Eight" - czekoladowe lody z miętową gratiną               
    17
  • Lody bakaliowe z ciepłym musem malinowym      
    17
  • Szarlotka z gałką lodów waniliowych
    15
  • Sernik wiedeński z sosem owocowym         
    15


Zestawy dla najmłodszych Gości

 

Obiad Kubusia Puchatka

  • Rosół z makaronem
  • Panierowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi i pomarańczy
  • Lody Kubusia Puchatka
    49 zł

Hefalumpy zajadają

  • Pomidorowa z ryżem
  • Fileciki z soli w złotej panierce z frytkami i surówką z marchwi i pomarańczy
  • Lody Kubusia Puchatka            
    49 zł

 

3 daniowy obiad w specjalnej cenie 49 zł

 

Szef Kuchni proponuje:

  • Zupa: Domowy rosół z makaronem
  • Danie główne: Filet z kurczaka duszony w sosie pieczarkowo-śmietanowym z kluskami śląskimi i brokułami z płatkami migdałów
  • Deser: Sernik wiedeński z sosem owocowym
    *cena promocyjna zestawu nie podlega innym rabatom

 

Newsletter

Poinformujemy Cię o nowościach i aktualnych promocjach

Facebook

NOMA RESIDENCE Sp. z o .o.
Zameczek Myśliwski Promnice 43-210 KOBIÓR
tel.32 219 46 78,  fax:32 219 54 75

NIP   638-16-10-565
Nr konta    52 84350004 0000 0002 6185 0001

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij