Hotel Noma Residence

Rezerwuj

Rezerwuj

Menu

Szef Kuchni poleca polską gęś owsianą

 

Przystawka zimna

  • Gęsi pasztet z foie gras podany z konfiturą z czerwonej cebuli i porto
    oraz musem z pieczonego jabłka

         31 zł

Przystawka gorąca

  • Pierogi domowe z polską gęsiną podane z leśnymi grzybami w śmietanie  (4 szt)

         21 zł

Zupa

  • Gęsie żołądki w rosole z nutką imbiru

        15 zł

Dania główne

  • Pierogi domowe z polską gęsiną podane z leśnymi grzybami w śmietanie ( 7 szt)

         36 zł

  • Udko z gęsi z rumianymi ziemniakami i duszonymi z jabłkiem buraczkami

         67 zł

  • Pieczona gęś nadziewana smakowitym farszem z kaszy grycznej podana
    z jabłkami i domową żurawiną (porcja dla 4-6 osób)*

    1 sztuka ok. 4000g,  porcja dla 4-6 osób                                                                              
    Oferta na specjalne zamówienie z  2 dniowym wyprzedzeniem

        340 zł

 

Menu

 

Przystawki zimne


Wegetariańska sałatka z podhalańskim bundzem, jesienną gruszką, orzechami włoskimi,
żurawinowym vinaigrette i maślaną grzanką

32 zł

Łosoś marynowany w syropie klonowym, wędzony w promnickiej wędzarni
podany z buraczanym puree, delikatnym musem chrzanowym i pełnoziarnistą grzanką

47 zł


Gęsi pasztet z foie gras podany z konfiturą z czerwonej cebuli i porto
oraz musem z pieczonego jabłka

31 zł                 


Carpaccio z jelenia z marynowanymi podgrzybkami,
parmezanem i roszponką w oliwie balsamicznej

44 zł

 

 

Przystawki gorące

Rumiana kaczka na sałatce z podhalańskim bundzem, jesienną gruszką, orzechami włoskimi,
żurawinowym vinaigrette i maślaną grzanką

39 zł


Pierogi domowe z grzybami leśnymi podane z polskim serem długodojrzewającym (4szt.)

21 zł

Pierogi domowe z polską gęsiną podane z leśnymi grzybami w śmietanie  (4szt.)

21 zł

 

 

Zupy

Krem z maślaków z groszkiem ptysiowym

15 zł

Krem z dyni piżmowej z prażonymi pestkami

15 zł

Gęsie żołądki w rosole z nutką imbiru

15 zł

Żurek na maślance w chlebie    

23 zł

 


Dania główne

Szpinak z polskim serem z błękitną pleśnią
podany z makaronem linguine i pieczonymi pomidorkami

42 zł

Pieczony halibut na ziemniaczanym puree z konfitowanymi
na maśle borowikami i kalafiorem romanesco

65 zł
Nasz sommelier rekomenduje połączenie z winem białym:
Chardonnay Reserva Montes, Chile
kieliszek 100ml – 20zł

 

Gołąbki z kapusty włoskiej z solą i wędzonym łososiem w sosie szafranowym
podane na duszonym szpinaku

52 zł

Pierogi z polską gęsiną podane z leśnymi grzybami w śmietanie (7 szt.)

36 zł

Pierogi domowe z grzybami leśnymi podane z polskim serem długodojrzewającym (7szt.)

36 zł

Filet z kaczki z aromatycznym sosem z polskich śliwek i miodu pitnego,
podany z maślanymi kluseczkami i czerwoną kapustą z żurawiną

57 zł
Nasz sommelier rekomenduje połączenie z winem czerwonym:
Montepulciano d’Abruzzo DOP, Włochy
kieliszek 100ml – 25zł

 

Udko z gęsi z rumianymi ziemniakami i duszonymi z jabłkiem buraczkami

67 zł

Borowiki w śmietanie z polędwiczką wieprzową,
kluski śląskie i brokuły  z prażonymi  płatkami migdałów

67 zł

Comber z sarny na musie z szalotek i białego wina
podany z borowikowym pęczakiem i fasolką szparagową

95 zł

Polędwiczka z dzika marynowana w trawie żubrowej z rydzami duszonymi w czerwonym winie,
grillowaną cukinią i dyniowymi kluseczkami

73 zł

 

 

Desery

Suflet czekoladowy z wiśniami na gorąco    

22 zł                                       

Zapiekane polskie śliwki  z migdałową kruszonką i lodami cynamonowymi 

19 zł                                   

Beza z kremem mocca i sosem z leśnych owoców

15 zł

Lody bakaliowe z ciepłym musem malinowym

19 zł

Sernik wiedeński z sosem owocowym 

15 zł                                                  

Szarlotka z gałką lodów waniliowych 

15 zł

 

 

Wydarzenia

Newsletter

Poinformujemy Cię o nowościach i aktualnych promocjach

Facebook

NOMA RESIDENCE Sp. z o .o.
Zameczek Myśliwski Promnice 43-210 KOBIÓR
tel.32 219 46 78,  fax:32 219 54 75

NIP   638-16-10-565
Nr konta    52 84350004 0000 0002 6185 0001

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij