Hotel Noma Residence

Rezerwuj

Rezerwuj

Menu - propozycje

I  Propozycja Menu Świątecznego
 
Przystawka zimna
Pasztet z gęsi owsianej podany z żurawinowo jabłkową konfiturą.
 
Zupa
Barszcz czysty z pikantnym rogalikiem

Danie główne
Karp panierowany w migdałach podany z ziemniakami i kapustą kiszoną z grzybami

Deser
Makówki śląskie z miodem i bakaliami

 

 

II Propozycja Menu Świątecznego

Przystawka gorąca
Pierogi domowe z grzybami leśnymi  podane z serem długo - dojrzewającym

Zupa
Krem z dyni piżmowej z prażonymi pestkami dyni

Danie główne
Rumiane udko z kaczki z maślanymi kluseczkami i czerwoną kapustą z żurawiną

Deser
Sernik wiedeński z sosem owocowym
 

 

III Propozycja Menu Świątecznego

Przystawka zimna
Tatar z wędzonego suma z sosem koperkowym i domowym pieczywem

Zupa
Consomme z rydzów z nutką miodu pitnego z dodatkiem julienne z delikatnego omleta

Danie główne
Borowiki w śmietanie z polędwiczką wieprzową ,
kluski śląskie i brokuły z prażonymi płatkami migdałów

Deser
Torcik mocno czekoladowy z gorącym sosem pomarańczowo morelowym
 

 

IV  Propozycja Menu Świątecznego

Przystawka zimna
Pasztet z dziczyzny pieczony w plastrach boczku z leśnymi grzybkami

Zupa
Zupa z podgrzybków z kluseczkami kładzionymi

Danie główne
Pieczony filet z halibuta na ziemniaczanym puree
z konfitowanymi w maśle borowikami i kalafiorem romanesco

Deser
Zapiekane polskie śliwki  z migdałową kruszonką i lodami cynamonowymi
 

 


V  Propozycja Menu Świątecznego

Przystawki zimne podane wieloporcjowo:
Tatar z wędzonego suma z sosem koperkowym i domowym pieczywem
Carpaccio z  wołowiny  z parmezanem i oliwą truflową
Pasztet z dziczyzny pieczony w plastrach boczku z leśnymi grzybkami

Zupa
Krem z maślaków z groszkiem ptysiowym

Danie główne
Polędwiczka z dzika z rydzami duszonymi w czerwonym winie,
grillowaną cukinią i ziemniakami gratin

Deser
Suflet czekoladowy z wiśniami na gorąco
 

 


Świąteczne menu serwowane w formie bufetu
Grzybowa zabielana z łazankami
Karp panierowany w migdałach
Gołąbki z kapusty włoskiej z solą i wędzonym  łososiem 
w sosie szafranowym podane na duszonym szpinaku.
Rumiane udko z kaczki
Sztufada wieprzowa z wędzoną śliwką
Ziemniaki gratin
Risotto z kolorowymi warzywami zapiekane parmezanem
Kapusta kiszona z grzybami
Zestaw warzyw na gorąco
Makówki śląskie z miodem i bakaliami
Sernik wiedeński z sosem owocowym

 

Wydarzenia

Newsletter

Poinformujemy Cię o nowościach i aktualnych promocjach

Facebook
Wykonanie: PROFITROOM

NOMA RESIDENCE Sp. z o .o.  43-210 KOBIÓR
tel. 32 219 46 78, fax: 32 219 54 75

NIP   638-16-10-565
Nr konta    52 84350004 0000 0002 6185 0001

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij